skøde

Ord som er værd at kende, når du køber bolig

Ord som er værd at kende, når du køber bolig

Når du køber en bolig vil du høre ord som købsaftale, skødet, tinglysning og boligadvokat. Det er vigtigt at bruge lidt tid på at lære om de forskellige ord og hvad de betyder, da det kan have stor betydning for dit boligkøb. 

En købsaftale er det stykke papir, hvor aftalen mellem dig som køber og sælger nedskrives. Det er et meget detaljeret papir som indeholder alt. Helt ned til om handlen også indeholder det forskellige løsøre der er i boligen. 

Skødet er mindre detaljeret, men er dit bevis på at boligen er din. Det kræver dog at det er blevet tinglyst. 

Skødet bliver tinglyst hos en domstol og både sælger og køber skal skrive under. Det sker i dag elektronisk. Det koster 1750 kr. og 0,6% af købssummen at få skødet tinglyst. 

Boligadvokaten

Boligadvokaten er en jurist med speciale i bolighandel og han kan hjælpe dig igennem hele købets faser. Lige fra når du kigger på forskellige boliger til at skødet skal udfærdiges og tinglyses. Det kunne f.eks. være https://eboligadvokat.dk/.

Du kan med stor fordel hyre ham allerede fra starten, især hvis du ikke har stor erfaring med boligkøb og forhandlinger. Boligadvokaten kan forhandle med sælger og ejendomsmægleren på dine vegne. Han har ikke alene mere erfaring med at forhandle, han ved også hvilke områder han med fordel kan nævne, når man forhandler og gerne vil have boligen ned i pris.

Samtidig kan han sikre at der er de nødvendige forbehold i aftalen, så du er sikker på at noget uventet ikke dukker op efter du har overtaget boligen som kan ende med at koste dig mange penge. Det kunne f.eks. være en gammel vandskade eller der kan vise sig skimmelsvamp. 

Din boligadvokat kan også lave det juridiske omkring tinglysning af skødet. Dermed sikre du dig at processen går hurtig og smertefrit og skødet ikke bliver sendt retur fra domstolen med rettelser.