Havetraktor eller robot plæneklipper

Hvad skal jeg vælge: havetraktor eller robotplæneklipper?

Hvad skal jeg vælge: havetraktor eller robotplæneklipper?

Det kan godt blive lidt kedsommeligt og energikrævende at skulle slå græs ugentligt. Det er dog den bedste måde at sikre, at græsset ikke gror for højt, og det derfor bliver en endnu større pine at slå. Der er dog også en anden udvej. Du kan skifte din græsslåmaskine ud med enten en havetraktor eller en robotplæneklipper – men hvad kan de egentlig, hvad er forskellen og hvad skal du vælge?

Moderne havetraktorer gør livet nemmere

Der er efterhånden mange boligejere, med store haver, som vælger at bruge penge på en havetraktor i stedet for at stå og møje med en manuel plæneklipper. Du kan få havetraktorer i alle mulige størrelser, hvilket gør, at det er til at have med at gøre, når du er en almindelig villa ejer. Du behøver altså ikke have en bondegår og dertilhørende opbevaring, for at få dig en havetraktor.

Derudover er havetraktoren ikke længere virkelig dyr på benzin. Mange er efterhånden eldrevne, og det er derfor også et forholdsvist godt valg i forhold til klimaet og du kommer heller ikke til at skabe støjgener for dine naboer.

Der findes to modeller. En hvor skærene sidder foran og en hvor de sidder under. Den første er lidt dyrere, men er også den, der anbefales, da det giver en mere jævn klipning.

Robotplæneklipperen sparer dig tid

Det nyeste nye er robotplæneklipperen. Den er i store tilfælde nærmest selvkørende, det eneste du kan risikere, er at skulle hjælpe den op af et hul, skulle den have sat sig fast. 

De fleste robotplæneklippere er forsynet med sensorer, som kan fortælle om det f.eks. regner. Det betyder, at den stopper arbejdet, indtil græsset igen er klar til at blive klippet. Derudover vil den også give sig selv besked om, hvornår den har brug for at få opladet batterierne. Generelt spare den dig altså både tid og kræfter.