trommesæt

Gode øvelser på et trommesæt

Gode øvelser på et trommesæt

Når man første gang kaster sig over et trommesæt, så kan det virk uoverskueligt, hvordan man første gang giver sig i kast med det, og hvis der er mange enkelte trommer, bækkene, pedaler med videre, så kan det virke endnu mere overvældende.

Endvidere giver sådan noget slagtøj jo godt med lyd fra sig, når man slår på det, hvilket kan overraske en nybegynder, og man bliver nok sjældent den mest populære i nabolaget af den grund.

Derfor bør man nok som det første enkelte beslutte sig, om man vil spille på et elektrisk trommesæt, eller om man finder sig et øvelokale, der er lyddæmpet, så man kan spille i fred.

Dernæst kan det være godt at bruge høreværn og/eller nogle høretelefoner, så man både dæmper lyden fra trommerne og eventuelt kan lære at spille efter metronom eller til ens favoritsange.

Øv, øv og øv dig på trommerne

Det er ikke så meget anderledes med trommer, som det er med så mange andre instrumenter, end at de kræver øvelser for at mestre dem, og jo mere man øver sig, jo bedre bliver man til det.

Men man skal jo starte et sted, så start med at lave et nemt beat. Den slags kan du finde frem til på nettet eller låne bøger om. Det er specielt belejligt nu om dage at se instruktionsvideoer om den slags.

Man skal krydse armene, slå på hajhatten, dernæst lilletrommen og stortrommen på skift, så hajhatten får hvert slag, og lilletrommen og stortrommen får henholdsvis hvert andet og fjerde slag.

Dette fortsætter man med, hvor man tæller til fire i ens eget tempo og bliver ved.

Dette er den basale rytme, som faktisk er udgangspunktet for rigtig, rigtig mange rytmiske sange. Når du kan mestre denne rytme, kan du bygge rigtig mange andre teknikker på – og lære at holde tempoet.